Veelgestelde vragen

Werking BreathBalanz

Hoe werkt de BreathBalanz?

De BreathBalanz bestaat uit een trainingsprogramma van 80 dagen dat gekoppeld is aan een sensor waarmee je je ademhaling kunt meten. Jouw oefeningen, voortgang en metingen houd je bij in de handige BreathBalanz- app.

Werkt de BreathBalanz voor mij?

Als je weet dat je een verkeerde ademhaling hebt en hier geen medisch aantoonbare redenen voor is, dan kan de BreathBalanz zeker voor jou werken.

Is het (wetenschappelijk) getest?

In de praktijk is het BreathBalanz trainingsprogramma al 15 jaar getest en gebruikt, met positieve resultaten. Op dit moment zijn we bezig met de wetenschappelijke validatie van de BreathBalanz. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Klik op deze link en scroll helemaal naar beneden.

Wat maakt de BreathBalanz bijzonder? Waarom kan ik niet gewoon een app downloaden met ademhalingsoefeningen?

De BreathBalanz is uniek, omdat het trainingsprogramma gekoppeld is aan jouw persoonlijke ademhalingsmetingen. Hierdoor kun je je ademhaling exact in kaart brengen en maak je jouw vorderingen zichtbaar en voelbaar. Want je zult na een paar weken merken: je voelt je beter, je bent meer ontspannen en hebt minder last van klachten als stress en spanning.

Product

Algemeen

Waar kan ik de handleiding vinden?

De handleiding vind je in de verpakking die je krijgt bij je bestelling. Hierin staat exact beschreven hoe de BreathBalanz werkt.

In welke talen is de BreathBalanz?

De BreathBalanz is nu al beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. We verwachten de BreathBalanz in 2020 ook in het Duits, Frans, Spaans, Hindi en Chinees beschikbaar te hebben.

Kan ik ook telefonisch ondersteund worden?

Jazeker. Wij zitten op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur voor je klaar. Je kunt ons bereiken op (+31) 06 2511 4500.

Sensor en band

Hoe doe ik de sensor aan?

Druk op de bovenkant in het midden van de sensor om de sensor te verbinden met de bluetooth van je smartphone of tablet. Tijdens het opbouwen van de bluetooth verbinding knippert het lampje blauw. De sensor is zichtbaar onder de naam BreathBalanz. Zodra de sensor verbonden is zie je een groen lampje oplichten: hij is verbonden.

Wat moet je doen als de sensor het niet doet of blauw kleurt in plaats van groen?

De sensor knippert in blauw als er contact met een smartphone of tablet wordt gezocht. Als je sensor het niet doet, neem dan contact met ons op.

Hoe zie ik dat de batterij van de sensor op is?

De batterij is op als je na het indrukken van de sensor geen blauw knipperend lichtje krijgt.

Gaat de sensor vanzelf uit?

Ja, de sensor gaat automatisch uit als je ‘m 3 minuten niet gebruikt hebt.

Hoe draag ik de band?

De band met de sensor draag je ongeveer 3 cm boven je navel.

In welke maten is de band te bestellen?

Je kunt de band bestellen in drie maten:
S = 110 cm
M = 125 cm
L = 150 cm

App met trainingsprogramma

Hoe download ik de app?

De BreathBalanz app kun je downloaden in de Apple Store en de Play Store. Let op: je kunt pas gebruik maken van het trainingsprogramma in de app zodra je de BreathBalanz hebt gekocht. Bij je aankoop ontvang je een code waarmee je het trainingsprogramma kunt ontgrendelen.

Waarom is het een 80- daagse training?

Het lijkt misschien lang: een 80-daags trainingsprogramma. Maar dit heb je nodig om jezelf een gezonde manier van ademhalen aan te leren. Het programma bestaat uit 7 perioden. In deze perioden werk je toe naar een gezonde ademhaling en train je verschillende ademhalingsspieren. En je zult na een paar weken merken: je voelt je beter, je bent meer ontspannen en hebt minder last van klachten als stress en spanning.

Moet ik alle periodes op 1 dag doen?

Nee, iedere periode bestaat uit een verschillend aantal dagen die opeenvolgend zijn. En iedere dag doe je ’s ochtends en ’s avonds de ademhalingsoefening.

Hoe vaak moet ik de oefeningen doen?

Je oefent twee keer per dag: ’s ochtends bij het wakker worden om de dag ontspannen te starten en ’s avonds voor het slapen gaan om ontspannen in slaap te komen.

Hoe houd ik mijn voortgang bij?

In de app zie je jouw 80-dagen oefeningen, voortgang en metingen en de scores per week uit de symptomenlijst.

Extra oefeningen

Waarom zijn er extra oefeningen in de app?

Misschien ben je toe aan de volgende stap? Dan zijn de extra oefeningen er voor jou. Het geeft je variatie op wat je al geleerd hebt. De extra oefeningen mag je alleen doen als je ademhalingspatroon goed is. Is dat nog niet het geval? Doorloop dan eerst de 80-daagse BreathBalanz training.

Kan ik de extra oefeningen tegelijk met de 80-daagse training doen?

Nee, dat kan niet. De extra oefeningen mag je alleen doen als je ademhalingspatroon goed is. Is dat nog niet het geval? Doorloop dan eerst de 80-daagse BreathBalanz training.

Als ik hyperventileer is het dan beter uit de extra oefeningen te kiezen of voor de 80-daagse?

Bij hyperventilatie kun je direct de paniek-knop gebruiken waardoor je weer rustig gaat ademen. Hierna is het verstandig om de 80-daagse training te volgen zodat de kans op een aanval verdwijnt. Na de training kun je de extra oefeningen gaan doen.

Bestellen & betalen

Hoe bestel ik de BreathBalanz?

Dat is heel eenvoudig. Klik op deze link: bestellen.
De BreathBalanz app kun je downloaden in de Apple Store en de Play Store. Let op: je kunt pas gebruik maken van het trainingsprogramma in de app zodra je de BreathBalanz hebt gekocht. Bij je aankoop ontvang je een code waarmee je het trainingsprogramma kunt ontgrendelen.

Ik heb de BreathBalanz besteld. Hoe kom ik nu aan het trainingsprogramma?

In de praktische opbergdoos die je thuisgestuurd krijgt vind je de barcode. Met deze barcode kun je toegang krijgen tot het trainingsprogramma. Je downloadt eenvoudig de BreathBalanz app op je smartphone of tablet en je scant of typt je code in.

Hoelang kan ik het trainingsprogramma gratis blijven gebruiken?

Vanaf je registratie, heb je 12 maanden toegang tot het trainingsprogramma.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Wij maken gebruik van de betaalservice ‘Mollie’. Mollie ondersteunt alle bekende betaalmethodes. Wil je exact weten welke dat zijn? Kijk dan eens hier.

Hoeveel kost de BreathBalanz?

De BreathBalanz kost € 199,- incl. btw, met gratis verzending in Nederland.

Verzending en bezorging

Ik heb de BreathBalanz besteld. Hoe en wanneer wordt deze geleverd en verzonden?

Heb je op werkdagen voor 14.00 uur besteld? Dan wordt de BreathBalanz op dezelfde dag verstuurd en heb je ‘m binnen 48 uur in huis.

Naar welke landen verzenden jullie?

We verzenden wereldwijd. Verzending buiten de EU is op eigen risico en eventueel bijkomende kosten, zoals invoerrechten, zijn voor eigen rekening.

Wat zijn de verzendkosten?

In Nederland is de verzending gratis. Woon je in Europa? Dan kost de verzending € 4,95 en buiten Europa is dat € 9,95 voor standaard bezorging.

Retour

Kan ik de BreathBalanz terugsturen als ik niet tevreden ben?

Ja, dat kan. Mocht je niet tevreden zijn met de BreathBalanz, dan kun je ‘m binnen 14 dagen terugsturen. Let op: je kunt de BreathBalanz alleen terugsturen als je ‘m niet gebruikt hebt. Lees alles in ons retourbeleid.

Medisch

Ik draag een pacemaker; kan ik de BreathBalanz dan gebruiken?

Nee, niet zonder toestemming van je behandelend arts. Neem dus altijd eerst contact met hem/haar op. Doe dat altijd als je twijfelt over je gezondheid!

Neem contact op met je behandelaar of huisarts met betrekking tot de oorzaak van de klachten/ symptomen.

Wees er zeker van dat voor de symptomen uit de lijst geen medische oorzaak is.

Neem bij twijfel altijd contact op met je behandelaar of huisarts.

De BreathBalanz is geen medical device!

Privacy

Worden er ook (medische) gegevens van mij opgeslagen?

Nee, dat doen we niet. Kijk hiervoor ook in onze privacy verklaring.